Semlor i stora lass

Igår fyllde minstingen 9 månader och som vanligt firar vi månadsdagen med lite kalas. Inte med tårta denna gång dock utan med semlor (mjölk- och äggfria förstås). Jag bakade bullarna enligt gammalt hederligt recept. Har bara bytt ut till mjölkfritt smör och använt havremjölk.

Fyllningen gjorde jag med lika stora delar mandelmassa och inkråm och rörde ihop med havremjölk till lagom konsistens.

Det farliga med att baka semlor själv är ju att det blir så många, överätande är snarare regel än undantag. Gott och trevligt var det i alla fall, även om det kanske blev lite mycket. 😉

Sen kan man ju fråga sig var tiden tar vägen. När till och med syskonen tycker att hon ”föddes nästan igår” så är det läskigt. Och nu är hon 9 månader…

Födelsedagsbarnet!


Eftersom vi inte hade tårta denna månadsdag så fick garneringen bli en bokstav+siffra per semla.


Kommentera

%d bloggare gillar detta: