Sport + vegmat = sant?

Såg av en händelse den här lilla notisen som informerade om att Bayern München är den bästa fotbollskubben på vegetariska alternativ. Trevligt att höra att det i alla fall finns några som tänker på det. Det verkar annars vara dåligt med det, i alla fall inställningen till det.

Vid ett föräldraforum-möte på dotterns skola togs frågan gällande vegetarisk kost upp. Till exempel föreslog jag att man skulle kunna införa Köttfri Måndag. Då var det en förälder som blev tämligen upprörd och påpekade att det GICK INTE. Hennes som spelade hockey flera gånger i veckan och fick inte han ordentligt med kött varje dag skulle inte det gå. Suck… Alla har rätt att ha sina åsikter och äta som de vill men att påstå att man inte klarar av en sportaktivitet för att man en dag i veckan skulle få ett vegetariskt alternativ känns ändå… ja, vad känns det? Märkligt? Om man tror att man inte alls klarar sig, ens en dag, utan att äta kött så borde man kanske lära sig lite mer om kost. Många föräldrar verkar ta för givet att deras barn får i sig allt de behöver bara för att de är allätare. Detta har jag skrivit om här tidigare efter att jag hade varit hos dietist med min son.

En annan sak som jag tycker är intressant är det som Kicki på Middagsfrid bloggade om för ett tag sedan gällande charkprodukter. Korv verkar ju vara något som man kan trycka i sportande barn i mängder, men hur nyttigt är det?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: