Vernissagekalas för Leklabbet på Teknorama

Igår var vi på vernissagekalas för Leklabbet, en ny del av Teknorama på Tekniska Museet. Det bjöds på fika, jordgubbar och massa lek och pyssel för barnen.

Leklabbet öppnas tillsammans med Teknorama som har flyttat till nya lokaler. Man har tagit med en del av de gamla sakerna så man kände igen sig, en del klassiker som man inte tröttnar på.

Leklabbet är en ny del ”för de allra yngsta barnen”. Vilken ålder man har då framgår inte, men kul att man bland pyssel och annat även har gjort en riktigt småbarnvänlig avdelning. Min minsta var med och lekte glatt med klossar och handgjorda tygdockor, men pysslet är förstås för lite större barn än så.

Det jag verkligen gillade var miljötänket i detta projekt. Dels var lokalen inredd med miljövänliga material och man har även ett samarbete med Retoy som anordnade leksaksbytarbazar. Man kunde pyssla för fullt och bygga nya leksaker av gamla vilket främjade barnens kreativitet som resulterade i en massa ”nya” roliga, fina saker. Att man dessutom återanvänder istället för att bara ta nya material är förstås super. Bruno Tardat från Mekatronik var där och hjälpte barnen med van hand.

En överranskning utlovades till barnen och det var Cleo Klorofyll som pratade om fotosyntesen.

Jag måste erkänna att jag är väldigt förtjust i den fånigt enkla leksaken kulbana. Finns ju en uppsjö av varianter men idag fick jag ändå leka med den största hittills i mitt liv. På den här kunde man tack vare magneter flytta runt och göra sina egna banor. Fick inte vara där så mycket som jag ville pga den minsta som fick för sig att stoppa bollarna i munnen vilket var lite läskigt. Säkert för stora för att kunna fastna i luftstrupen, men obehagligt att hon faktiskt fick in dem i munnen.

En trevlig eftermiddag, tjejerna var jättenöjda med pyssel, lek och aktiviteter. Som grädde på moset fick de Tekniska museets bok ”Nyfiken i en strut” när de gick hem. Nu fortsätter uppfinningarna hemma.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: