Konsumera mera. Not. Låna och återvinn!

Att kläder är en stor miljöbov tas upp i DN idag. Känns som gamla nyheter, men ändå värt att tas upp då det onekligen är så att det konsumeras väldigt mycket. Dels att så oerhört många verkar tycka att det är ett måste att ständigt ha det absolut ”senaste” (varför det nu är så viktigt?) samt att många verkar ha shopping som hobby. Och sen bara slänga… Jag fattar det inte. Precis som jag nämnde här för nån vecka sen gällande återvinning så önskar jag så innerligt att folk ska ta sitt förnuft till fånga och inte bara konsumera så hysteriskt och det borde vid det här laget ”sitta i ryggmärgen” att man ska återvinna och inte slänga.

DN nämner i anslutande artikel också Lånegarderoben som jag tycker är en alldeles lysande idé. Jag har ännu inte varit där men det beror på att jag inte haft något behov. Nu går jag ständigt runt i mina Boob-kläder, men när jag börjar jobba igen så kommer det säkert behövas. För visst är det så att man har ett visst behov av kläder, det erkänner även jag, men snälla tänk efter – hur stort är det egentligen? Och släng inte när du tröttnat. Låt det leva vidare.

Lite ironisk är väl ändå sidplaneringen i papperstidningen? Rea, skynda fynda, konsumera mera… Suck.

Lämna ett svar

%d