Almedalsveckan med miljö, mat och kultur

I dag inleds Almedalsveckan och jag sitter just nu och bläddrar i Programtidningen. Vet egentligen inte varför jag gör det eftersom jag tyvärr inte kommer att vara där. Men man vill väl veta vad man missar antar jag… Det finns naturligtvis hur mycket intressant som helst, med det som jag särskilt hade velat delta på är förstås det gällande miljö- och kultur/mediafrågor.

Gotland och Almedalsveckan arbetar för att ”nå ett ekologiskt hållbart samhälle” och det är glädjande att man vill uppmärksamma utställare på att tänka på detta inför sina evenemang.
Svensk Mat- och Miljöinformation tillsammans med Köttfri Måndag finns på plats med flera olika evenemang, läs mer här där det finns en sammanfattning. Läste också att Köttfri Måndag arbetar för att de lokala restaurangerna ska erbjuda större vegetariskt utbud. Hoppas att det blir så.

En annan sak jag gärna hade deltagit på är Film & TV Producenternas arrangemang Film & TV-Dagen den 5:e juli. Hur slutar filmen samt Vem bryr sig om TV?

Utöver detta finns det ju hur mycket som helst intressant, det är ju rekord i år med över 1 400 programpunkter. I DN i dag kan man även förkovra sig lite i historiken kring Almedalsveckan. Ha det så trevligt alla ni som är där!

Lämna ett svar

%d