Vegansk glass från Ben & Jerry’s

Så kan alla glassälskande veganer ropa hurra! Ben & Jerry’s lanserar äntligen sin utlovade mjölkfriaglass.

Förra året kom nyheten att efter enträget tjat och önskemål om veganska smaker var nu en lansering på gång. Nu får vi alltså veta vad det blir, hela fyra olika smaker där samtliga är baserade på mandelmjölk. De smaker som kommer är två klassiska Ben & Jerry’s-smaker samt två stycken exklusiva veganska smaker:

Chunky Monkey: banan med fudge och valnötter
Chocolate Fudge Brownie: choklad med fudge brownies från New York’s Greyston Bakery
Coffee Caramel Fudge: kaffe med fudge och karamell
P.B. & Cookies: Vanilj med sandwich cookies och krispigt jordnötssmör

Ben & Jerry's non dairy Chunky Monkey

Efter en del experimenterande kom man fram till att det bästa att ersätta komjölk med var mandelmjölk berättar Kirsten Schimoler, Principal Food Scientist på Ben & Jerry’s i Forbes. Kirsten säger vidare att Chunky Monkey är den smak som är mest lik deras långvariga klassiker. För oss som inte smakat på dessa omtalade glassar så låter det onekligen väldigt lockande.

Härligt va?! Att det lönar sig att påtala vad man vill ha har ännu en gång visat sig. Förra året var det t.ex. Quorn som äntligen kom med veganska produkter efter långt och enträget tjat. Toppen, du är det bara att tjata till sig glassen till sverige också, och på andra fabrikörer som ännu inte förstått det fina med att utesluta animaliska ingredienser.

2 kommentarer på “Vegansk glass från Ben & Jerry’s

  1. Pingback: Ben & Jerry’s mjölkfria glassar har kommit till Sverige | Vego Eco

  2. Pingback: Provsmakning av Ben & Jerry’s nya veganglassar | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: