Veganskt alternativ till ägg – VeganEgg

Fler och fler väljer bort ägg och vill äta en helt vegetarisk kost. Påtryckningar från konsumenter har gjort att bara i år har Hälsans Kök och Quorn lanserat äggfria produkter och andra helt veganska alternativ som Oumph! har vunnit mark. 

Det vegetariska företaget Follow Your Heart, för många säkert mest kända för sin veganska majonäs Vegenaise lanserar nu en ny äggersättningsprodukt. Med nya VeganEgg ska man kunna ersätta ägg i klassiska äggrätter och göra t.ex. äggröra men även använda som alternativ vid bakning. Många saknar ägg när de går över till vegetarisk kost så detta är en välkommen nyhet. VeganEgg

VeganEgg är gluten- soja- och mjölkfri så det låter som en dröm för veganer och multiallergiker. Förutom detta är det även en miljövänlig produkt då detta företag producerar sina produkter i en egen soldriven fabrik. Bästa möjliga för miljön när vegetarisk produktion sker på ett hållbart sätt.

Sedan tidigare finns NoEgg som är en stärkelseprodukt man kan hitta i de flesta matbutiker i Sverige men den fungerar inte som ägg att göra äggbaserade rätter med, som omelett. Det ska man dock kunna med ett annat alternativ, The Vegg.
Det återstår att se om VeganEgg blir den äggfria frälsning många hoppas på. Mycket handlar väl om tillgänglighet, som det är nu verkar det som att köp kommer att ske via Amazon. Någon matvarukedja som känner sig manad att ta in detta? Borde funka i dessa tider då allt fler väljer vegetariskt, åtminstone som del av sin kost.

11 kommentarer på “Veganskt alternativ till ägg – VeganEgg

 1. Men vad är det då? Inte ägg. Gluten soja och mjölkfritt. Vad är det gjort av?

  • Angivna ingredienser är:
   Whole Algal Flour, Whole Algal Protein, Modified Cellulose, Cellulose, Gellan Gum, Calcium Lactate (Plant Source), Carrageenan, Nutritional Yeast, Black Salt.

 2. Men var kan man köpa dessa vegan ägg ?

 3. Låter som ett bra alternativ för såväl allergiker som de som mer frivilligt vill ta bort ägg ur kosten.

 4. Jag har provat dessa veganägg och de är så lika hönsägg i smaken, som det nog bara går att få! Minns inte var ifrån jag skickade efter dem, och letar nu efter dem för att köpa fler förpackningar. Hoppas någon vet var de finns!

  • Goodstore i Stocholm ska ha dem. Vet ej om kanske Happy Vegan i Göteborg kanske kan ha dem också. Hoppas distributionen blir bättre men att detta kan hjälpa dig så länge.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: