Lider inte av PPS, trots att jag sett Dödsrelikerna del II

Post Potter Syndrome alltså (här står lite om det för den som inte vet). Nej, faktiskt inte. Jag var helt säker på att jag skulle göra det, men icke. Filmen var verkligen bra, och jag känner snarare samma sak som jag gjorde innan jag såg den: jag vill se den! Måste se om den helt enkelt. Den var väldigt mörk och väldigt bra. Tårar blev det förstås men även skratt, och handlingen var trogen boken. Jag var lite orolig då jag precis som en del andra tyckt att det verkat vara en del scener som man inte kände igen från boken i trailern, men i det stora hela kändes det ”rätt”. Effekterna tycker jag (som inte är någon teknisk nörd) var bra, inte sådär överdrivet datoranimerat som annars kan förstöra och jag erkänner – jag är så förtjust i 3D. I alla fall när det görs snyggt, vilket jag tycker det var här. Förhöjde känslan och gjorde det snyggare, inte bara för effekternas skull.

Och skådisarna då? Jo, de höll också måttet, upplever det som att alla bokstavligen har vuxit i sina roller. Nu när det är slut börjar de bli riktigt bra, frågan är hur det går för dem nu? Vilka kommer att fortsätta? Vilka kommer att få fart på sin (om de vill) karriär och vilka kommer att bli bromsade för att de är för evigt bundna vid sin karaktär? Alla vet vi ju hur det blivit för Inger Nilsson, som man t.o.m. brukar kalla Inger ”Pippi” Nilsson… Men i det här fallet är det dock inte någon av de yngsta som är min favorit utan det är Helena Bonham Carter som den vidriga Bellatrix.

Jag kanske får revidera min åsikt när jag sett om filmen, men just nu tycker jag bara att den var så bra och längtar tills jag får se den igen.

Potter-3D-brillor och staven i stadigt grepp.

Lite matnyttigt om inspelningarna längs den röda mattan.

Tack Petré för en trevlig kväll.

4 kommentarer på “Lider inte av PPS, trots att jag sett Dödsrelikerna del II

  1. Hej! Har precis hittat hit till din blogg, och jag blev så glad när du både är vegan OCH älskar Harry Potter!! Jag är också en HP nörd (läser t o m en kurs på universitetet just nu som heter Harry Potter och hans världar:) och jag ska äntligen se sista filmen på onsdag! Det ska bli roligt, även om det känns lite vemodigt…Kommer nog också att se om den, och de andra, många gånger.
    Ha en fin dag,
    Sandra

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: