Att vara en mjölkare

I DN i dag så var det en artikel om donation av bröstmjölk. Mitt äldsta barn har precis fyllt nio år och jag kan inte påminna mig om att jag läst om detta tidigare. Inte heller har jag sett någon annonsering om det. Det säger lite om hur dålig informationen om detta är. Men efter mitt andra barn såg jag dock en pytteliten lapp på anslagstavlan på BVC där det stod att SÖS var i behov av mjölk.

När jag fick mitt första barn fick jag lära mig att man inte skulle pumpa ut mjölk. Beroende på hur mycket barnet åt så skulle mjölkproduktionen anpassa sig efter det men för mig funkade det inte. Trots att jag försökte stå ut så hade jag på något sätt ändå för mycket mjölk och hamnade i en situation med en frys full med vad jag i efterhand alltså fick veta var väl önskvärd och behövd mjölk. Denna blev till slut – eftersom jag inte behövde ge mitt eget barn – slängd pga för gammal. Väldigt trist. Men de andra gångerna så har jag inte varit så noga med att låta kroppen styra utan pumpat så fort jag känt att det behövts eftersom jag nu visste att jag kunde donera den istället.

Ni som har gott om mjölk, donera vettja! Det är inte så jobbigt att pumpa lite och slänga in i frysen. Hoppas att fler kan komma att göra det då behovet fortsatt verkar vara stort. Och jag hoppas även att informationen blir bättre, hur ska annars folk bli medvetna om att behovet finns?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: