Sele, en liten livräddare

Hamnade i en diskussion gällande att viss problematik ibland kan uppstå med små barn och natur. Tänkte då att jag kunde komma med ett litet tips.


Att ha en liten ettåring som kan vara snabb som en vessla och kombinera detta med berg och sjö är inte alltid helt lätt. När vi är ute med båten är det självklart flytväst som gäller, men det finns andra tillfällen då det är onödigt och otympligt med det. Då använder vi sele istället. Förstår om man kan reagera negativt när man hör detta. Minns när jag själv hörde en vän säga (långt innan jag själv hade barn) att hon hade sin dotter i sele på tomten att det lät helt galet att göra så mot ett barn. En hund möjligen, men ett barn?! Förstår nu att det visst finns en mening med det… Den bråkdels sekund man kanske släpper kontakten med den lilla för att hjälpa syskon t.ex. kan räcka för att hon med världens fart kryper iväg och ramlar ner för klippan/druttar i vattnet eller något annat som för en så liten är direkt livsfarligt.


Vi använder en Baltic sele tillsammans med en säkerhetslina. Fördelen med linan är att den fästs i selen och kan sedan fästas någonstans på dig själv eller någon fast punkt där man befinner sig. Då vet man att den bråkdelens sekund man släpper barnet förhoppningsvis inte behöver innebära dödsfara, och det är onekligen skönt. Förbättrar trivselläget radikalt! 🙂

Finns att köpa på t.ex. Flytväst.nu eller St George. Vill man gå till butik istället så finns t.ex SeaSea.


Lämna ett svar

%d