Kumminlimpa och nybörjarbröd

Sedan jag började jobba igen har jag inte hunnit baka bröd under veckorna utan det har blivit på helgen jag fått göra det. Hade viss abstinens när fredagen kom, det måste erkännas. Var väldigt sugen på surdegsbröd, men råkade klanta till det ordentligt helgen innan och gjorde slut på surdegen och har fått göra ny grund nu i istället.Så i brist på surdeg så tänkte jag att jag åtminstone skulle roa mig med att testa något nytt. Kollade lite på måfå och det blev först ett bröd från Söta saker som där kallas rätt och slätt Nybörjarbröd. Jag gillar rågsikt så jag tänkte att jag skulle testa. Följde receptet förutom att jag gjorde dubbel sats samt att jag använde mindre salt än vad som anges. Hade inga sesamfrön så jag tog solros istället – inte alls så snyggt då de rasade av efter gräddning… Men det blev ett gott bröd, särskilt i förhållande till hur få ingredienser och hur enkelt det var att göra. Dessutom kort jästid, så detta kan rekommenderas om man har kort tid på sig och snabbt vill ha ett nybakat bröd.

Det andra jag testade var från Pain de Martin; Enkla kumminlimpan som du hittar recept på här. Jag gjorde precis som står där, dvs gjorde två större bröd samt några frallor. Trevligt med variation och trots att jag föredrar gröt till frukost så måste jag erkänna att det är ju oerhört trevligt med nybakat bröd till frukost.


Blev gott, gillar särkilt skorpan på brödet. Även detta är ett lättbakat bröd, och perfekt för god söndagsfrukost.


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: