Miljömarodören Seaside

I dag åkte vi förbi Seaside vid Tappström. Varje gång jag ser denna båt blir jag så oerhört irriterad, mår verkligen dåligt av att se den.


Vi skaffade båt för tio år sedan och sedan dess har vi sett Seaside ligga förankrad i Tappström. Då, första gången jag såg den så reagerade jag inte direkt, utan det var någon sommar senare när man såg att den bara låg där och förföll. Knappast en trevlig syn, men långt bättre än vad man kunde se några år senare. Man kunde för var gång man åkte förbi se hur den låg allt mer snett i vattnet för att senare vara kantrad. Och vad gör man då? Ingenting. Den har fått ligga där, börjat läcka och man har lagt ut saneringskorvar runt den. Men inget händer. Det senaste jag kan minnas att jag läste i ärendet var i samband med att Miljöpartiets Mats Pertoft tog upp det för över ett år sen. Googlade nu, men hittade inte något nytt av intresse utan senast från hösten 2010, t.ex. denna lilla notis från SVT. Någon som vet om det är på gång någon åtgärd?


Mälaren är ett enormt stort och viktigt dricksvattenområde, hur kan det då få vara så här kan man undra? Som Pertoft uttrycker det; ”alla skyller på alla” vilket är helt absurt. Hur det kan vara så i Sverige där man inbillar sig att lagar och regler ska fylla sin funktion är verkligen obegripligt. Borde inte bara Kronofogden bara se till att problemet åtgärdas och sedan se till att driva in pengarna? Som det är nu är det en som får betala väldigt, väldigt dyrt: Naturen. Skamligt!


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: