Batman Live

Var igår och såg på Batman Live. Måste säga att jag inte riktigt förstod vad man ville med denna show. Jo, självfallet att tjäna pengar. Och tyvärr så tror jag att risken är att det inte blir riktigt den känslan ett projekt kan behöva när det bara är något som forceras fram för att tjäna på det. Som Nick Grace säger i DN: ”Vi tyckte Batman var klart mest intressant när vi letade…”. Självklart är det väl så att alla vill tjäna pengar och letar efter det som kan slå, men här känns det uppenbart som att pengar är det enda syftet.


Snygga ljus- och grafikeffekter, med serietidningsgrafik som förde berättelsen framåt mellan scenerna. Men detta fick mig tyvärr att längta hem till soffan för att titta på Sin City.
Cirkusartisterna var duktiga, något som dessvärre försvann på den stora scenen. Där var lite av problemet; det som kunde fascinerat försvann och istället blev känslan av en stor scen med några personer på som hade en tråkig dialog (på engelska) som mest skreks ut snarare än framfördes med känsla.

Well, vi får väl se hur mycket pengar de kommer att tjäna. Jag hoppas att de lär sig att tänka mer på innehållet på scenen framöver och inte bara på vad innehållet i plånboken kommer att bli. Och att effekter tyvärr inte löser allt.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: