Kött och cancer

Precis som jag nämnde häromdan så har nu även DN tagit upp detta med cancer orsakat av köttkonsumtion. Min alldeles privata övertygelse är att människan inte är gjord för att äta kött och med den grundtanken är det mig inte så väldigt förvånande om då köttätande kan orsaka sjukdomar. Men det betyder inte att jag inte tycker det är obehagligt för det. Jag har barn som äter kött och detta skrämmer mig förstås. Hemma väljer alla utom en nästan alltid vegetariskt alternativ framför kött men den möjligheten finns inte i förskolan. Där får man kött om man inte anmäler att man är veg, för att då alltid få detta alternativ enbart. Ingen öppenhet för val där alltså, man kan inte välja ett godare/nyttigare alternativ ibland om man inte ÄR veg. Inte lätt för ett litet barn att fatta ett sånt beslut.


Nej, fram för mer veg, och oavsett vad man tycker är gott att äta eller tror är bra ur hälsosynpunkt så kan man väl ändå skänka miljön en extra tanke genom att dra ner på djurätandet lite grann?

6 kommentarer på “Kött och cancer

  1. Du har fel fakta, till en del. Det var kött som gav oss vå intelligens.. visst kanske inte det bästa men hade vi vart kvar med grönsakerna hade vi fortfarande hoppat runt i träden.

  2. Jag tror inte att köttet i sig gav oss intelligensen. Men OM det nu vore så att vi annars skulle ”hoppat runt i träden” så skulle planeten i alla fall mått så mkt bättre då. Det är jag övertygad om.

  3. Vår dotter gå till dagis som servera bara vegetariskt mat. Vi är väldigt nöjd med den.

  4. Har du?! 🙂 Det låter ju toppen. Vad är det för förskola? Dela gärna med dig med info, det är många som vill ha hjälp med inspiration till de förskolor deras barn går på.

  5. Ja, hon går på Waldorf förskola här i Stockholm. Vad jag vet är att på Waldorf serverar dem enbart vegetarisk, även på deras grundskola. Och dessutom allting är ekologisk.

  6. Låter ju toppen! Har oxå hört det men har inte blivit av att jag kollat upp det vidare. Kanske dags att göra det. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: