Lördagsgodis! Även för små och allergiker

Nu är väl inte godis något man ska förespråka direkt. Vårt första barn tror jag var runt fyra år innan hon ens smakade på något. Det har varit svårare med syskonen förstås. Försöker låta dem äta i smyg så att den yngre inte märker så väl, men det funkar inte alltid och inte så länge som fyra år. I alla fall inte hos oss.

Det vi försöker styra över till, som kanske inte är fantastiskt bra det heller men ändå lite bättre än godis med alla sina tillsatser, är kex och i andra hand choklad.

En relativt nyupptäckt favorit som jag vill tipsa om är chokladdrops, små ljusa chokladpluppar som är väldigt behändiga i storlek för mindre barn. Och ur allergi- och vegsynpunkt lysande då de är både mjölk-, ägg- och sojafria. Toppen! De innehåller förvisso socker, det är ju godis när allt kommer omkring, men tycker det ändå är ett relativt bra val. Finns även som chokladkaka för de större om man vill ha det.

En kommentar på “Lördagsgodis! Även för små och allergiker

  1. Pingback: Födelsedagsfirande med sommarklänning på | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: