Gul och blå citroncheesecake

Jag har varit sugen på cheesecake ett bra tag och när jag igår kväll såg en citron ligga och titta på mig gjorde jag slag i saken och gjorde en citroncheesecake. Eftersom den inte skulle kunna ätas förrän idag och jag är lite barnsligt förtjust i färger i bakverk så passade jag på att färga själva tårtan gul och gelén blå, nationaldagen till ära.

Ett klassiskt problem med gult och blått är ju som alla vet att det vid ihopblandning blir grönt. Jag gillar inte gelé i några större mängder så jag gjorde ett väldigt tunt lager och detta fick följden att det gula lös igenom och gav det hela en grön nyans. Inte var det lätt att fota heller, blev sisådär med färgåtergivningen är jag rädd.

Nåja, tanken var ju god i alla fall. Friskt och gott blev det ändå. Och då friskt är Månadens sötsak så blir detta även mitt friska bidrag dit. Och denna månad har man även chans att vinna rabattkod hos Groupon, så nu är jag med och tävlar om det.

Önskar er en fortsatt trevlig 6:e juni. Härligt med en bonusdag ledigt! Det har onekligen känts som lördag hela dan, tycker ni inte?

2 kommentarer på “Gul och blå citroncheesecake

  1. Ha ha, nja det var nog att ta i. Men det är kul att testa lite. 🙂

Lämna ett svar

%d