Riddardagar i Mariefred

Igår tog vi en utflykt till Mariefred, en god sallad var nedpackad och vi laddade för glass och en trevlig dag. Väl där såg vi att Riddardagarna i Mariefred pågick just nu så det blev förstås besök där. Det var trevligt att gå runt och titta bland de olika utställarna.

 
Det var även gycklare som underhöll. Pest, kolera och lite tyfus hette de passande nog. De jonglerade, gjorde narr av varandra och hade ett ganska underhållande program. Först trodde jag att de var kraftigt bakis då en av dem inte såg ut att kunna hålla ögonen öppna. När de emellanåt verkade flamsa lite väl mycket, de kunde sällan hålla sig för skratt och verkade glatt driva med varandra, undrar jag om de inte i själva verket var fulla istället. Roligt verkade de hur som helst ha och barnen roades också. Så ur den aspekten är det väl bra, men jag hoppas att jag har fel. Angående eventuell fylla alltså.

Det var jonglering med både bollar och knivar. Kniv användes även när det var dags att klyva salladshuvudet som sköts iväg med den stora slangbellan.
 

Salladsstänk!

Vattenfåglar undersöks.
 
Själva riddarspelen var en tämligen utdragen sak på ca 1,5 timma. Det är väl i och för sig bra om det inte är så kort så man får valuta för pengarna men det blev lite långtråkigt. Bara en tyckte att det var underhållande. Själv har jag dubbla känslor för delen med hästarna. Har väldigt svårt att tro att de gillar det här. Men vackra är de att titta på och jag kan inte låta bli att tycka att kläderna och hela riddargrejen är rätt så snygg. Dubbla känslor som sagt.

Tidernas riddare, min favorit. Den hästen var så fin!

Svärdsexercis, här klyvs äpplet under galopp! På långt avstånd så det syns knappt, titta noga…
 

Höga ringar, riddaren ska plocka ringen som hänger tre meter upp i luften.


Det här är något jag aldrig smakat faktiskt. Och det blev inte av nu heller. Vi avslutade med glass istället.
En trevlig dag och mycket att prata om på vägen hem. Men med många starka känslor inför hästarna och för att inte tala om de ohyggligheter som man kunde se på marknaden. Tog inte kort, pallade inte, men många döda djur var det.

4 kommentarer på “Riddardagar i Mariefred

  1. Hej Anna!Kul att du gillade vår gyckelshow!Vi är definitivt inte fulla. anledningen till att vi inte kan hålla ögonen öppna är för att väljer att stå i solen så vår publik slipper få den i ögonen. Akrobatik på hög stege, handstående, vassa knivar och liknande samt tre shower om dagen plus tornérspel lämnar inget utrymme för att dricka annat än vatten. Vi har en facebooksida: http://www.facebook.com/GycklargruppenPestochKolerasamt en vanlig hemsida: http://www.pestochkolera.seHoppas att vi ses igen!MvhJakkin ”Pest” Wiss

  2. Jag betvivlar starkt att något annat än kaffe rann i gycklarnas blodomlopp då jag sett dem flera gånger och de helt enkelt är så flamsiga underbara och underhållande i sina shower. ^^

  3. Hej Jakkin,Tack för din kommentar. Härligt att höra och jag förstår att det bör bli mkt vatten med ert tempo. Ni jobbade verkligen på bra och det vore minst sagt livsfarligt att blanda in alkohol i ert program. Knivar + droger är ju inte att rekommendera.Jag fick en rätt fin bild på salladsklyvningen, eller hur? :)Ha en fortsatt trevlig sommar!

  4. Ja, Jakkin har svarat det också. 🙂 Trevligt faktiskt när det ser ut som att de gillar det de gör. Inte bara ”inövade skratt”, här verkade det äkta, det gillar jag.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: