Power Plate från Läkare för framtiden

Via ett debattinlägg för någon vecka sedan så fick vi information om initiativet från några läkare som startat föreningen Läkare för framtiden. Där skrev de bland annat om sin önskan att momsbefria nyttig mat. Har nu hunnit kolla in deras hemsida som bjuder på en hel del matnyttigt. 

Dels lite info och bakgrund om deras verksamhet men framförallt info om kost och hälsa. Rätt så gedigen genomgång över hur du med enkla steg kan förbättra din hälsa avsevärt genom att på olika sätt anpassa din kost för att komma närmare vad de kallar ”Den nya tallriksmodellen”, även kallad Power Plate. Den innebär att all kost består av frukter, bär, nötter, frön, fullkornsprodukter, baljväxter och grönsaker. En vegetarisk kost alltså. Hälsosamt för dig, men även för vår miljö! 


Enligt infon så är hälsovinsterna med denna kost mycket stora, ger mer energi och större ork. Småkrämpor går tillbaka och försvinner ibland helt, värk kan bli lindrad och människor med kroniska sjukdomar har kunnat se en gynnsam utveckling där de till och med går tillbaka och bot uppnås. Det finns en hel del info om att förebygga och behandla sjukdomar som man kan läsa mer om här.


För den som vill veta mer om hälsovinster, att förändra sin kost och sjukdomsrelaterad info kring detta kan lätt sätta av en stund till denna sida, finns en hel del underlag att läsa.

Lämna ett svar

%d