Kickoff för Veganutmaningen

Som jag tipsat om tidigare så har Djurrättsalliansen initierat Veganutmaningen och idag drog det hela igång med en kickoff på flera ställen runt om i landet. Jag fanns med i Stockholm och hjälpte förhoppningsvis till att inspirera något till en övergång till vegetabilisk kost genom en inledande föreläsning. 

Besökarna bjöds på lunchmackor och jordgubbssmoothies när de kom. Tre olika sorters smörgåsar; ost & skinka, rödbetssallad & vegbullar samt en med ”skagenröra”. Allt helt vegetabiliskt givetvis.

Förutom lite tips och pepp från mig fanns Hubbe från Gröna kassen på plats och berättade om en massa alternativa produkter som finns på marknaden, allt från vad man kan använda istället för komjölksprodukter men även korv, skinka, tofusorter etc. 

Den tredje talaren på plats var David Stenholtz från Läkare för framtiden som berättade om hälsoaspekterna kring vegetarisk kost. Den negativa påverkan animalier har på oss är verkligen enorm. En summering från hans föredrag kommer snart här. 

Givetvis bjöds det på fika också. Underbart god chokladmoussetårta, semlor, äppelpaj och bullar gick att avnjutas till kaffet. Förhoppningsvis tvekade ingen på att det går att äta gott även utan animalier efter denna start. 

Varmt lycka till önskar jag alla som väljer att gå över till vegetarisk kost. Hör gärna av er om ni har frågor eller vill ha tips och inspiration. Och anmäl er till eventet på Facebook så får ni uppdateringar även den vägen. 

En kommentar på “Kickoff för Veganutmaningen

  1. Pingback: Kickoff Veganutmaningen | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: