Räkbombning

Alla kommer väl ihåg den fantastiska kampanjen Anti Scampi från Naturskyddsföreningen? Den har egentligen aldrig upphört utan fortsätter att leva. Det måste den väl fortsätta med tills alla förstår att det inte är ok att äta dessa hemskheter. 


Nu satsar man med hjälp av oss konsumenter på att köra med räkbombningar mot t.ex. en viss restaurangkedja. Kolla av hur marknadens butiker sköter sig genom att tipsa om den lokala Ica-butiken säljer det etc. 

Vill du hjälpa till att räkbompa så besök bara restaurangen som erbjuder scampi och framför din åsikt om hur dåligt det är. Vill man ha lite hjälp om man tycker det är lite genant så har Naturskyddsföreningen tagit fram bordspratare man kan ladda ner och placera där. De har även tagit fram ett förslag på text man kan skicka in för den som inte har tid eller idéer för vad man ska skriva: 

”Jätteräkor är en av världens i särklass värsta miljöbovar. Där de odlas förstörs naturen och människor far illa. Alla har ett ansvar att bidra till ett bättre samhälle, och därför hoppas jag att ni kan dra ert strå till stacken och sluta sälja jätteräkor. Det finns ju schyssta och goda alternativ. Dessutom är vi många som uppskattar butiker och restauranger som är miljömedvetna – det är också ett sätt att locka kunder.”

Så kopiera texten och skicka in till företaget ifråga om du ser att de erbjuder jätteräkor. Fler argument för att skippa scampi kan du läsa hos Naturskyddsföreningen och även foldrar för den som vill sprida lite fysisk information om detta, de beställer man här

Lämna ett svar

%d