Michael Jackson-tårta

Sonen har fyllt år och Michael Jackson-tokig som han är så ville han såklart ha en tårta med Michael Jackson. Detta med kombon att hans favorittårta (just nu) är Operatårta gjorde att det hela blev tämligen enkelt, bara att stansa ut något och lägga på marsipanen. Så det blev ljus marsipan till locket och sparade en liten del av den som färgades svart. Den kavlades ut till ett kantband samt den klassiska siluetten av Michael Jackson så var det klart. Det räckte till och med till en ros, alla födelsedagsbarn vill ju ha marsipanros. 😉 

Ljusen placerade han själv ut på tårtan runt Michael. 

Så tårtan består alltså av tre bottnar, på första lagret jordgubbssylt och grädde, andra vaniljkräm blandad med vispad grädde och överst ett rejält lager med vispad grädde. Och sedan marsipanen så är det klart. 

För den som vill göra tårta på vegetabilisk grädde så är tricket att vispa den riktigt länge för att få den stabil. Jag använder nästan alltid Alpros Airy Creamy men ibland Carlshamns Luftig visp, för båda gäller att vispa på maxhastighet i närmare 5 minuter så blir den väldigt fluffig och stabil att fylla tårtor med. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: