Hunger i julklapp

Matmagasinet Hunger säger att de står för den goda maten. Jag håller med till viss del. Där ses på råvarornas ursprung och man tittar på matkultur. Och med det innehåller den en hel del animalisk föda. Varför några har frågat mig hur jag kan tycka om den. Det beror på de gedigna och oftast mycket intressanta artiklar den bjuder på. 

Det som från början gjorde mig intresserad av den när den skulle lanseras för drygt ett år sedan var chefredaktören: Mats-Eric Nilsson, denne Nilsson som står bakom flera läsvärda böcker, bl.a. hans senaste Saltad Nota. Det är med denna granskande syn som tidningen tar upp intressanta reportage som är läsvärda och de med kött hoppar jag helt enkelt över. Min förhoppning står istället till att man kommer att förstå att i dessa tider behöver vi gå över till en mer vegetabilisk kost. Ett magasin som står för att granska livsmedelsindustri och krogbransch och skriver om mat som är ekologisk, närproducerad och i säsong bör se mer till vegetabilier. Ju fler vegetarianer som läser och ger input om det desto större borde den delen i tidningen onekligen kunna bli. 

Just nu kan du lagom till jul teckna en prenumeration för 99 kronor, ordinarie pris är 207 kronor. Bra julklappstips för den som är intresserad av ekologisk mat och granskande reportage. Exempel på läsvärda reportage är Den smutsiga juicen och Dumpstring

Klicka här för att komma till erbjudandet om en billigare prenumeration. 


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: