Vegansk hudvård tillverkad i Sverige

Halverad kokosnöt på en strand

Hudvård utan giftiga kemikalier, syntetiska ämnen eller konserveringsmedel? Positivt är att det hela tiden kommer fler sådana. Ett för mig nytt märke är UneCare of Sweden som jag bekantade mig med på Stockholm Beauty Week.

UneCare of Sweden använder endast naturliga ingredienser helt utan mineraloljor, syntetiska tillsatser och stabilisatorer. Tanken är att det som tas från naturen till produkterna även ska kunna släppas ut igen utan att skada naturen. Cirkulärt tänkande alltså.

Kokosolja som bas

De flesta produkterna har ekologisk kokosolja som bas och dofterna från helt naturliga ekologiska aromer, eteriska oljor och örter. De är lokalt producerade i Åsa i norra Halland och enligt grundaren Anna Unemark kommer produktionen alltid att vara förlagd i Sverige.

Idén till produkterna kom efter att Annas son fick torra eksem och jakten på orsaken tog sin början.  Vid insikten om att de flesta “vanliga” produkter de flesta slänger ner i varukorgen innehåller långt mer än bara naturliga ämnen insåg hon hur stor skillnad det gjorde för honom att utesluta dessa till förmån för produkter med bara naturliga ingredienser.

Test av facecream

Jag har testat UneCares ekologiska facecream, Lovely Facecream, som även blev nominerad till Årets produkt Organic Beauty Awards 2017. Det är en kräm för både morgon och kväll. Den har en mild och frisk doft, tycker verkligen om både den och konsistensen. Har lite svårt för att använda krämer dagtid, vill helst bara ha det kvällstid men denna är inte så tung utan känns bara skönt. Lovely Facecream tillför den fukt jag behöver utan att kännas kladdig, helt klart en produkt jag vill använda igen. 

Miljövänlig förpackningsdesign

Produkten måste givetvis fylla sina behov och det tycker jag att denna gör, att den är gjord i Sverige och packas i förpackningar av nedbrytbar miljöplast är en mycket trevlig bonus. De har även slopat extra emballage som tillhörande kartonger som brukar vara runt produkterna för att spara lite extra på miljön.

Produkterna är inte testade på djur och sånär som på några av dem som innehåller bivax är de veganska.

SparaSpara

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: