Dags för vegomånad – Veganuary

Texten I'm trying vegan this January med illustrerade frukter, glass och burgare runt om

Kampanjen Veganuary har fått tusentals personer runt om i världen att prova veganskt under en månad. Nu lanserar Djurens rätt en svensk version av veganmånaden.

Tanken med Veganuary, eller Veganuari som namnet är på svenska, är att med tips, pepp och recept bidra till att ändra attityder för att få fler att välja vego. Är du intresserad av att testa att äta helt vegetariskt är det här ett bra tillfälle att passa på. Skriver du upp dig för att delta i vegomånaden kommer du att få receptförslag och tips för bakning och andra tips som är bra att tänka på när du går över till vegankost.

Vill du inte gå den vägen och anmäla dig går det givetvis bra att köra ändå! Det finns mängder med recept att ta del av, Vego Eco har publicerat texter som är bra att läsa för att lära sig mer om näring och vad du kan behöva tänka mer på när du äter veganskt. Veckomenyer publiceras dessutom varje söndag, ett bra sätt att testa på att äta vego men även underlätta sin vardag. Du gör samtidigt klimatet en stor tjänst då vegomat orsakar mycket lägre utsläpp än animalisk och matsvinnet kan minska när du planerar dina middagar.

Lästips:
Att tänka på vid vegansk kost
Näringslära för gravida och barn
Här finns alla veckomenyer, ny publiceras varje söndag
Skriv upp dig för nyhetsbrev så får du veckomenyn skickad till dig när den är publicerad

Gott nytt vegoår!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: