Sitter inte kläderna perfekt? Nu kan du få onlinehjälp för att fixa dina plagg

Symaskin med grönt tyg

Den största anledningen till att vi inte använder våra kläder beror på att de är i fel storlek och att de är trasiga. Problem som få tar sig an att ordna till men som vi nu kan få hjälp med tack vare skräddarservice online.

Att använda det vi redan har istället för att köpa nytt är ett effektivt sätt att vara mer hållbar och ta tillvara på våra resurser. Myrorna bidrar nu till den här möjligheten genom ett samarbete med Repamera, en prisbelönt startup som erbjuder skräddartjänster via nätet.

Myrorna och Repamera vill med sitt samarbete erbjuda fler alternativ för de som har plagg som inte är helt till belåtenhet. I fyra av kedjans butiker kommer en under våren att få rabatt på skräddartjänster och hjälp att beställa om en behöver sy in eller sy upp ett plagg.

– Att kunna erbjuda en skräddartjänst i utvalda butiker är en utökad service som vi hoppas ska kunna hjälpa fler att hitta sina drömplagg second hand. När det bara finns ett unikt plagg av varje så kan det vara till stor hjälp att kunna lägga in eller lägga upp för att det ska sitta riktigt bra, säger Nina Adler, kommunikatör på Myrorna.

En man håller i en lila skylt med texten REPAMERA i vitt. Står i en dörröppning, ovanför hänger skylt med Myrornas logo på

Verkligen bra! För alla som misströstat över plagg som inte funkar helt kan detta vara lösningen. Tjänster som hjälper i vardagen bidrar på olika sätt till att ta tillvara mer på våra resurser. Vi kommer förhoppningsvis att få se fler initiativ av den här sorten framöver tack vare en momssänkning.

Förra året sänkte regeringen momsen på mindre reparationer, bland annat på kläder och skor. Repamera startades som en följd av detta och tar idag emot beställningar online från Haparanda till Ystad som sedan hanteras av flertalet skräddare i Malmö. Myrorna är deras första stora samarbete där förhoppningen är att det kan få fler att använda mer både på kort och lång sikt. Tjänsten fungerar så att en skriver hur mycket en vill lägga upp, sy in eller ta ut och gör beställningen på Repameras hemsida. Sedan skickas plagget med instruktioner i en förfrankerad påse.

De butiker som erbjuder skräddarpåse med rabatt är Myrorna Emporia, Malmö, Myrorna Örebro, Myrorna Järntorget, Göteborg och Myrorna Götgatan, Stockholm. En bra möjlighet att fynda kläder med chans till perfekt passform. Inte dumt alls!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: