Ny veganburgare – The Oumph! Burger

En burgare med bröd och sallad mot en mörk bakgrund. En liten flagga i överbrödet med texten OUMPH!

Food for Progress som står bakom det populära veganska proteinalternativet Oumph! lanserar snart en nyhet. Under våren kommer ”The Oumph! Burger”, en helt växtbaserad premiumburgare.

Precis som andra Oumph!-produkter är burgaren gjord på sojabönor. Den har även en röd färg som kommer från rödbetor. Burgaren lanseras på samtliga marknader där Oumph! finns med start vecka 19. Men redan innan dess kommer den att finnas tillgänglig hos grossister och på restaurangkedjor.

– The Oumph! Burger är en burgare för alla som älskar burgare. Vi har inspirerats av en riktig saftig och ”rare” burgare, med skillnaden att vi har gjort den med helt växtbaserade ingredienser, säger Henrik Åkerman, Marknadschef på Food for Progress.

The Oumph! Burger är på 113 gram, det vill säga Quarter Pounder-storlek. De kommer att säljas med 40 burgare/box samt i en konsumentförpackning med 2 burgare. Till food service finns burgaren även i en mindre variant, på 75 gram.

Härligt, fler vegoalternativ att välja på!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: