ICA och Oumph! lanserar färdigrätter

Färdigrättsförpackningar i vitt och svart med bild på olika maträtter

Nu blir det ännu lättare att välja ett vegetariskt alternativ när en har tidsbrist eller av annan anledning vill ha en färdigrätt till lunch eller middag. Tillsammans med Oumph! lanserar ICA fyra växtbaserade frysta färdigrätter.

Rätterna har tagits fram med inspiration från världens kök och är en del i ICAs stora vegosatsning som pågår.

– Vi är mycket glada över att tillsammans med ICA kunna erbjuda ett sortiment av välsmakande färdigrätter som gör det ännu mer attraktivt för konsumenter att välja växtbaserat. Varje rätt har omsorgsfullt tagits fram för att passa såväl veganer, vegetarianer samt den allt större målgruppen flexitarianer, säger Victoria Norviit, Brand & Category Manager på Food For Progress som tillverkar Oumph!

De fyra rätter som lanseras är Pasta Arrabiata i tomatsås, Morocan Tagine, en couscus-baserad gryta med tomatsås och grönsaker, en indisk Tikka Masala med basmatiris och grönsaker samt Korean Noodles. Den sistnämnda är den rätt som har mest hetta i sig av de nya rätterna.

Kul och bra med fler nya vegorätter. Lättillgängligt bidrar till att knuffa köttnormen ännu en bit åt sidan.

Uppdatering 9 maj: Tikka Masala återkallas på grund av att det missats att deklareras att den innehåller allergenen selleri. Detta beror på en buljong som adderades sent i produktutvecklingen och missats i innehållsförteckningen. Trist, men nya kommer förhoppningsvis ut snart.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: