Zero Waste Ale – hållbart öl

En brun ölflaska på ett bord, fyra frallor bredvid

Sugen på öl och vill dricka ett klimatsmart alternativ? Nu har ölet Zero Waste Ale lanserats, ett öl bryggt på den senaste tidens hållbarhetstrend – att använda överblivet bröd.

Hotellkedjan Scandic har genom åren utmärkt sig genom att satsa på att åtgärder för att bli mer hållbara. Det nya ölet är en av deras satsningar som kommer att finnas på sammanlagt tio svenska hotell från norr till söder och lanseras i begränsad upplaga. 

Zero Waste Ale är ett projekt som görs tillsammans med Spendrups Bryggeri och är det första ölet som Scandic och Spendrups släpper tillsammans. För att brygga 1 500 flaskor öl behövs cirka 80 kilo bröd, och totalt kommer runt 400 kilo bröd per år kunna användas till bryggningen.

En brun ölflaska på ett bord, fyra frallor bredvid

Förhoppningsvis får vi se allt fler liknande samarbeten framöver för att bli mer resurseffektiva. Givetvis vore det bästa om vi från början kan hitta sätt att inte orsaka att det blir mat över men detta är ändå ett bra sätt att ta tillvara på det.

2 kommentarer på “Zero Waste Ale – hållbart öl

  1. Håller med om att vi helst ska undvika matsvinn.
    Men om det nu inte går så är det bra att det tas om hand på bästa sätt och det här verkar ju intressant.

    • Exakt, tycker det är bra att jobba från båda håll. Minimera och ta hand om. 🙂

Lämna ett svar

%d