Goda nyheter på Vegovision

Stekpanna med varmkorv i, runtom korvbröd på kanten

Vegovision har ännu en gång gått av stapeln i Stockholm och gav tillfälle till att smaka lite nya vegoprodukter.

Intresset var som vanligt stort när Djurens Rätt slog upp portarna till Münchenbryggeriet som snabbt blev fullt av vegointresserade besökare. På plats fanns en mängd utställare med olika utbud, kul med snygga kläder som komplettering till utbudet av mat och vitaminer. 

På kostsidan fick jag chans att testa några nya produkter. Oatly gav smakprov på sin nya yoghurt Turkisk Havregurt, en tjock och lite krämig variant med syrlig smak. Den har funnits i handeln några veckor men det här blev min första bekantskap med den. Och jag gillade! God smak och ett mycket välkommet tillskott med en yoghurt med den här tjockare konsistensen. Kommer att bli ett gott och återkommande alternativ till iFraiche som annars är en storprodukt för mig.

Bägare med yoghurt toppad med müsli

Den stora nyheten var annars Oumph! som presenterade en ny korv som kommer att lanseras vecka 12 nästa år. Den går under namnet The Banger och gjorde enligt företaget en braksuccé på mässan där kön ringlade lång för att få prova den nya produkten.

– Vi har arbetat under en lång tid för att få fram en växtbaserad korv som kan mäta sig med vilken annan premiumkorv som helst. Den ska ha alla de klassiska attributen som man associerar med en kvalitetskorv; korvskinn, bra konsistens, saftighet och en välbalanserad rökighet. Vi känner oss otroligt stolta över slutprodukten som vi utvecklat säger Hans Mathiason, Head of Taste and Texture på Food for Progress.

Den lilla smakbit jag fick var inte så välgrillad så jag ska låta det vara osagt hur god den är då smakerna inte gör sig så bra kalla men konsistens och utseende bådar gott. Och tidigare produkter från Oumph! likaså, de brukar hålla hög kvalité så jag ser fram emot den här lanseringen.

Planti presenterade en ny yoghurt och tre stycken nya fraicheprodukter. Smakerna är förutom neutral paprika chili och greek style.

Tre burkar med smakprov på papptallrik framför

Glädjande är inte bara de nyheter som kommer utan även intresset som inte längre är en liten veganklick av personer som intresserar sig utan att det snarare börjar nå en normalisering av att välja vego, åtminstone ibland. En härlig utveckling!

Grå skål med rosa yoghurt med müsli, till höger Planti yoghurtförpackning jordgubb och rabarber
Plantis nya yoghurt jordgubb och rabarbersmak.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: