Veganskt alternativ på Grekiska grill & bar

Fat med ris toppat med spett, sallad och röror intill

I samarbete med Oumph! lanserar den rikstäckande kedjan Grekiska grill & bar klassikern Souvlaki i en växtbaserad tappning där spetten är gjorda av Oumph! färs.

Den stora efterfrågan på alternativ till kött har lett till denna lansering samtidigt som kedjan lyfter fram att deras hållbarhetsarbete ska bygga på att god mat även ska hänga samman med god hälsa och en hållbar värld. 

– Vi ser fram emot lanseringen av Oumph-souvlaki och tror på framgång eftersom efterfrågan på alternativ till kött växer alltmer. Efter en tids försök har vi idag en produkt som är helt växtbaserad i grekiska smaker, säger Charlie Hanna, Marknadsansvarig på Grekiska grill & bar.

Ja, efterfrågan växer verkligen och en normalisering av vegomat behövs och pågår. Alla restauranger bör inse att växtbaserade alternativ ska vara ett självklart inslag på menyn.

Oumph! Souvlaki kommer serveras med tomatsalsa, kikärtsröra och grillade grönsaker. Rätten har testats med mycket goda resultat på Grekiska grill & bars restaurang i Norrköping och kommer från 15 november att lanseras på samtliga 25 restauranger. Priset kommer att ligga kring 150 kronor.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: