Veganska smörgåsar från Polarbröd

Förpackning med en polartoast

Goda nyheter för alla som gillar mackor. Nu går Polarbröd och VegMe ihop i ett samarbete och lanserar två färdiga smörgåsar, båda veganska.

Polarbröd har insett att de måste hitta nya samarbeten för att kunna förse en växande befolkning med mat som är både hälsosam och hållbar. Deras smörgåsar har sitt ursprung i världens första djupfrysta smörgås Polarklämman som uppfanns i slutet på 1960-talet av Greta Nilsson i syftet att minska matsvinnet.

Både Polarbröd och VegMe satsar på hållbarhet vilket är en av anledningarna till att idrottsprofilen Charlotte Kalla valt att samarbete med båda aktörerna.

– Det är väldigt härligt att se två av mina samarbetspartners gå ihop och skapa något nytt tillsammans. Det vi äter hör ihop med klimatutmaningarna vi står inför, det är därför något vi alla bör tänka på. Jag ser fram emot de här veganska smörgåsarna och hoppas att det kan öppna dörrar för att fler vågar testa växtbaserad mat, säger Charlotte Kalla.

Förpackning med en polarmacka

De två nyheterna är Polartoast Barbecue och Polarmacka Skärgårdsröra som båda släpps i februari 2020. Polartoast Barbecue värms med fördel i klämgrill.

Text med klimatberäkning mot blå bakgrund
Smörgåsarna är klimatberäknade av RISE.

Lämna ett svar

%d