Veganska glassnyheter

Halverad kokosnöt fylld med glass och toppad med chokladsås och nötter

Ingen kan väl förneka att det är lite kyligt ute men ljuset börjar i alla fall att återvända. Lagom till detta presenterar SIA Glass sina nyheter för året.

Både årets kulglassnyheter och styckglassarna har fått varsitt veganskt tillskott. Det är choklad och karamell som står i fokus bland smakerna här.

Kokosgrädde på frammarsch

Gemensamt för båda är att basen är kokosgrädde. Kulglassnyheten består av en ny, krämig chokladglass gjord på kokosgrädde med chokladsås och kanderade rostade hasselnötter. 

– Vi ville skapa en god lyxig glass som är naturligt vegansk och föll för favoriterna choklad och nötter i en oemotståndlig kombination ihop med kokosgrädden. För oss är det viktigt att glassen är god även för klimatet, därför är all vår choklad märkt med Cocoa Horizons och vilket innebär att råvarorna är hållbart producerade från plantage till färdig produkt, säger Alexandra Thorn, Innovations- och Kvalitetschef på SIA Glass.

Glasspinne med chokladöverdrag och texten Salt karamell vegan

Pinnglassen, som alltså även den är gjord på kokosgrädde, har en smak av karamell och salt karamellsås doppad i choklad med rostade kokosflingor. 

Låter verkligen gott! Ser som vanligt fram emot att testa nya glassar och förhoppningsvis njuta av lite solsken.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: