Ytterligare en havredryck Barista

Illustration av en kaffe latte

Ännu en växtdryck som passar för kaffet finns nu i handeln. Ica har lanserat en barista gjord på havre. Frågan en ställer sig vid hyllan i butiken är om den är vegansk.

För en tid sedan, som inte känns alls så avlägsen, så var havredryck som var god i kaffet och gick att skumma mest en dröm. Men senaste åren har det kommit en uppsjö av produkter att välja bland.

En i raden som kommit är nu Ica Havredryck Barista, den är enligt info perfekt att ha i kaffet, både till vanligt bryggkaffe eller att skumma till cappuccino och latte. Den är glutenfri och innehåller vitaminer och mineraler som D-vitamin, B12 och kalcium. Jättebra, men vad som inte anges på förpackningen är vilken sorts D-vitamin det är i den. Inte heller Icas webbplats lyckas leverera något svar på den frågan. Våga köpa den? Knappast!

En förpackning Ica Havredryck Barista

Efter att ha varit i kontakt med Ica har jag nu fått svar att den är vegansk. Så bra! De berättar att de inte har haft specifik information om vitamintyperna på etiketterna tidigare “men om vi märker att det finns en önskan från konsumenterna att få denna typ av info så kommer vi se över om det är något vi ska börja skriva ut”.

Självklart bra att de lyssnar på konsumenterna – om de nu hör av sig om detta. Men frågan är hur många som orkar höra av sig när det finns så många andra produkter att välja på. Som jag gjort en tid men efter att i veckor sett denna dryck tog jag mig till slut i kragen och hörde av mig. Skönt att jag gjorde det och nu vet vi – alla som vill avstå animalier kan dricka den här. Så nästa gång jag är på Ica kanske det hamnar en av dessa i korgen, vore kul att veta hur den är.

5 kommentarer på “Ytterligare en havredryck Barista

  1. Hej
    Jag vill väldigt gärna höra av mig till Ica, vart vänder jag mig?
    Mvh Amanda

  2. Provade den idag, men vill inte rekommendera dem, de andra är godare. Denna skar sig lite och smakade rätt likt vanlig havremjölk.

    • Tycker inte heller den var bra. Ingen vidare smak och framför allt värdelös att skumma vilket onekligen är tanken med en baristamjölk. Synd.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: