Vegokorv längs vägen

Korvmenyer på ett fat

Nu blir det lättare att välja ett vegoalternativ när en är på väg. Circle K har utökat sitt utbud och lanserat vegetariska alternativ till alla sina korvmenyer.

Alla Circle K:s närmare 300 fullservicestationer runt om i landet blir tack vare denna utökning helt vegetariska. Oavsett vilken meny en vill ha så går det att få det som ett vegetariskt menyalternativ. Korven som lanserats är Circle K:s veganska korv från Peas of Heaven som är gjord på ärtprotein. De ingredienser och tillbehör som finns i de ordinarie menyerna som inte är vegetariska ersätts så att allt kan bli helt vego. Exempel på tillbehör är picklad rödlök, vegansk aioli eller srirachasås.

Circle K tycker att det är självklart att det ska vara lika gott och enkelt att hitta vegetariska favoriter längs vägarna. Men den efterfrågan som växt bland konsumenter spelar såklart in. Allt fler väljer att äta mer vegetariskt, antingen helt eller enstaka måltider. 

Den här satsningen är en del av konceptet Vego-Vägar, som går ut på att göra det enklare för kunder att hitta vegetariska alternativ på Circle K:s stationer. Kalla vegetariska, veganska och lakto-ovo-vegetariska rätter samlas på en särskild grön hylla i kyldisken och varma menyer som går att få vegetariska markeras med det gröna Vego-Vägar-lövet på Circle K:s stationer.

– Vi har steg för steg utökat vårt utbud av vegetariska alternativ och har sedan tidigare massor av goda vegetariska rätter i vår meny. Korv är ju en riktig storsäljare hos oss, så därför är det jättekul att nu kunna erbjuda våra kunder möjligheten att välja korv från både djur- och växtriket till alla våra populära korvmenyer. Vi vill göra det enkelt för alla som reser längs vägarna att hitta något som passar just dem. Nu har vi ännu fler alternativ för de som vill undvika kött eller för de som bara vill prova något nytt, säger Sara Rencrantz, Senior Category Manager Food på Circle K Sverige.

Bravo! Som jag sagt så många gånger tidigare, ju större utbudet blir desto lättare är det givetvis för fler att välja vego. Bättre för alla!

2 kommentarer på “Vegokorv längs vägen

  1. Ett litet steg framåt för de som är ute och kör.
    Alla steg åt rätt håll är värda att uppmärksammas så jag hoppas att det fortsätter för som du säger så följer utbud och efterfrågan varandra.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: