Garant lanserar vegonyheter – smör och färdigrätter

Burkar med nötfröer

Garant har nyligen lanserat flera nyheter. Bland annat smör baserat på nötter och ett par färdigrätter. Allt vegetariskt!

Smören ingår i en ny produktserie av nöt- och frösmör som har lanserats. De olika smakerna är mandelsmör, cashewsmör, nötsmör och frösmör. Låter verkligen gott! Alla är sockerfria, veganska och tillverkade på rostade nötter.

Nötsmöret består av rostade cashewnötter, hasselnötter och blancherade sötmandlar och frösmöret av rostade solrosfrön, pumpafrön och havssalt. De två andra säger sig väl självt med tanke på namnen. Cashewsmöret är gjort av rostade cashewnötter och mandelsmöret av rostade sötmandlar.

Ni som ännu inte upptäckt det goda med den här typen av smör kan testa det till i princip allt som behöver lite extra smak och fyllighet. Passar till sallad, på gröt, i smoothies, bowls och förstås som pålägg.

Frysta vegetariska färdigrätter

Även färdigrättssegmentet har fått en ny produktserie som består av frysta vegetariska färdigrätter. De nya rätterna bär kryddrika namn med smaker från Indien och Thailand.

Tikka masala är en smakrik indisk gryta med spenat och linser medan Flower curry är en mild thailändsk blomkålscurry med tofu och quinoa.

Förpackningar till färdigmat

Färdigrätter är ett lätt och bekvämt sätt att få i sig en måltid när tid brister men har sina nackdelar ur klimathänseende. För att minska klimatavtrycket har Garant använt sig av en plastbytta av upp till 75 procent återvunnen PET. Råvaran kommer från återvunna flaskor och tråg som kan göras om till nya förpackningar. Dessutom används bara färgen från den återvunna råvaran, vilket medför att inga ytterligare färger tillsätts. Den ljusa färgen på plasten gör den även möjlig att läsa av i återvinningen.

Lämna ett svar

%d