Nya veggieburgare från Kung Markatta

Burgartallrik med tillbehör

Kung Markatta utökar sitt sortiment och bidrar till vegokylen med två nya veggieburgers. Smakerna är paprika och Seitan shiitake med kryddiga smaker.

Med en ökad efterfrågan på vegoprodukter utan tillsatser ser Kung Markatta öppningar för fler produkter på marknaden. Senaste åren har vi sett hur intresset för vego blivit en livsstil där fler och fler väljer att äta mer vegetariskt i sin vardag. Kategorin växer stadigt och enligt Ica Vegokatalog 2020 har 43 procent av svenskarna det senaste året ökat sin konsumtion av vegetariskt, framförallt på grund av hälsa och miljö. 

I våras lanserade Kung Markatta flera nya smaker, bland annat Jordnötsbiffar och Pizzabollar. Nu är det fler burgare som presenteras, båda är ekologiska och utan tillsatser och rimmar med vad som efterfrågas alltmer. Varumärket var bland de första med att ta in tofu till Sverige och ser det därför som självklart att också utveckla den populära hamburgaren med ett tofualternativ.

Båda burgarna som lanseras är tunna och krispiga och motsvarar vikten av en färdigstekt 90-grams hamburgare. Veggieburger Tofu paprika är en tunn krispig burgare med kryddig paprika. Veggieburger Seitan shiitake är en mer köttlik burgare med umamikänsla.

– Seitan kallas ofta mock duck eller mock chicken på asiatiska restauranger för att det så enkelt efterliknar köttstruktur, och är därför ett perfekt vegetariskt substitut. Seitan har dessutom förmågan att suga åt sig andra smaksättningar. I Kung Markattas Veggieburger Seitan Shiitake kombineras seitan med shiitakesvamp vilket ger en umamistinn, nötig och fyllig burgare med köttkänsla. En tunn vegansk burgare som både ser ut och tillagas som kött samt innehåller hela 16% protein, säger Linda Wass.

De nya veggieburgarna är ekologiska, veganska och utan tillsatser och finns att köpa på ICA och Coop. Har inte testat alla nyheter som kom i våras men Jordnötsbiffen som var den som lockade mest har blivit återkommande här hemma. Ska bli intressant att testa dessa nya burgare, får se hur de klarar sig i konkurrensen.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: