Den kompletta boken för vegansk bakning

Boken Vegansk bakning

Bakdrottningen Karolina ”Kakboken” Tegelaar har i år givit ut den ultimata bakboken. Inte bara för veganer, utan för alla!

Genom åren har denna superkreatör levererat recept efter recept på fantastiska bakverk som givits ut i ett flertal olika böcker. Nu har hon samlat de flesta av dessa recept i en gedigen samling i boken med det enkla och tydliga namnet Vegansk bakning. Här samsas klassiker som ostkaka och prinsesstårta med lite ovanligare bakverk som Bolo de Fubá eller pajmuffins. Oavsett vad du söker så kan du vara tämligen säker på att Karolina har hittat det perfekta sättet att göra dem veganska.

Ett uppslag i boken Vegansk bakning med recept för Drömtårta

Karolina Tegelaar gör aldrig något lite halvhjärtat. Det ligger oerhört stort och ambitiöst arbete bakom alla recept. Den omsorgsfulla djupdykningen i teknik och det kemiska som händer i bakprocessen borde ge henne nobelpris i bakning. Finns inte, jag vet – men borde ändå ges till henne. Den här kunskapen hon har tillförskaffat sig tack vare alla år av experimenterande delar hon nu med sig av i den här stora bakboken. Så utöver recepten får du en hel del tips och bra kunskaper med dig inför din bakning.

Allt är testat och provbakat oräkneliga gånger för att resultatet ska vara riktigt bra. Recepten är uppgraderade efter att den revolutionerande aqua faban gjorde entré i köket och tekniska tips finns att tillgå för att lyckas med de olika skapelserna.

Boken, på cirka 450 sidor, innehåller över 300 recept där hittar allt från klassiska muffins och kladdkakor till chokladrutor, en mängd tårtbottar och tårtrecept, frostingar, fyllningar och även ett flertal brunchrätter som pancakes, våfflor och scones.

Ett uppslag i boken Vegansk bakning med recept för Kejsarkronor

Boken är precis som recepten noggrant utformad, fina bilder med tydliga instruktioner. Allt är enkelt och tydligt, det är lätt att slå upp och hitta i boken.

Jag sa inledningsvis att den här boken är den ultimata boken för alla. Vill poängtera det, den är absolut inte bara för veganer. Givetvis är den en guldgruva för de som är allergiska mot ägg och mjölk men även alla andra bör ta sig an recepten från denna istället för gängse bakbok som förespråkar komjölk och ägg. Med den klimatutmaning vi befinner oss i finns det ingen anledning att belasta klimatet genom att använda sig av mejeriprodukter som har ett oerhört stort klimatavtryck. Med den mängd mjölkfria alternativ det finns på marknaden i kombination med den här fantastiska boken är det fritt fram att baka oändligt mycket gott, och det även med gott samvete genom att utesluta de värsta klimatbovarna från bakningen.

Så se till att införskaffa dig ett exemplar av den här boken. Och nästa gång du funderar på en present till någon, glöm inte att det här är den bok var hem bör ha. Finns att köpa här.

Boken Vegansk bakning

Lämna ett svar

%d