Glassig lakritsnyhet från 3 Vänner

Lakritsglass mot marmorbakgrund, hallon vid sidan

Ett tydligt bevis för att våren närmar sig är att det kommer härliga glassnyheter. Vi får ett välkommet veganskt tillskott tack vare 3 Vänner som lanserar nyheten Lakrits & Hallon.

3 vänner lanserade pinnglassar för ett år sedan, då med två veganska smaker. En av dem, Mintchoklad, har kommit att bli en av mina favoriter. Den andra som kom, Choklad, Nötter & Kolasås, är minst lika god men mintsmaken är mer unik i det utbud som finns och sticker därför ut lite extra.

Nu kommer alltså efterlängtad tillökning. De utökar sitt utbud med tre nya smaker varav en av dem, “Lakrits & Hallon”, är vegansk. Den är fylld av hallonsorbet, gjord av nordiska hallon, och lakritsglass som doppas i lakrits.

3 Vänners glassar brukar generellt vara väldigt krämiga och smakrika. Det gäller även i detta fall. Gillar en lakrits kan en inte klaga på den här glassen. Fyllningen med glass som är cashewbaserad är verkligt god men det är lakritsöverdraget som blir pricken över i. Mycket gott! Det blir en härlig konsistens i glassen tack vare att det är en blandning av sorbet och glass. Smakmässigt skulle jag personligen dock föredragit glass helt och hållet, men det beror på att jag generellt inte är så förtjust i sorbet medan jag är en riktig glassälskare.

Glassförsäljningen rusar

Under pandemin har glassförsäljningen rusat enligt 3 Vänner som har sett en stor ökning av efterfrågan på glass. Som led i detta lanserar de nu även multipacks av de mest populära pinnglassarna. Flerpacken kommer i smakerna “Hallon & Vit Choklad”, “Gräddkola, Mjölkchoklad & Nötter” och “Choklad, Nötter & Kolasås” varav den sista är vegansk. Ett välkommet tillskott. 

Rekommenderat pris i butik för multipacken är 54,90 kronor och 29 kronor för pinnglassar.

Ett flerpack pinnglassar

Härligt med goda nyheter, tack för smakprovet 3 Vänner! Så välkommet med nya goda smaker. För att inte tala om flerpack, det underlättar verkligen både för inköp och plånbok.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: