Stor lansering av vegonyheter

Pajer på en tallrik med grönsaker

I höst får vi se ett gäng veganska nyheter från Anamma som storsatsar och släpper flera produktnyheter. Vi får se några helt nya kategorier lanseras med nyheter som pajer och piroger – mycket välkommet.

Inte bara smaklökar kan glädjas åt detta utan även klimatet. En tredjedel av svenska hushållens klimatpåverkan kommer från maten. Koldioxidavtrycket från dessa veganska produkter är cirka 75–85 procent lägre än motsvarande alternativ med kött- och mejeriråvaror. Att välja vegoo är med andra ord, något som nog de flesta vet vid det här laget, ett väldigt enkelt och effektivt sätt att minska sina utsläpp.

Veganska pajer

Äntligen får vi se veganska pajer i handeln! I och med den här lanseringen kommer marknadens första veganska pajer ut i butik. Vi får två sorter; Ost- och Skinksmak och Mexicana.

Vegopaj ost- och skinksmak är baserad på en krämig vegansk stanning, fylld med veganost och skinksmaksatta vegobitar. Vegopaj Mexicana är fylld med kryddig tomatsås, texmex-kryddad fyllning av vegofärs, majs, tomat, jalapeño och svarta bönor. Pajerna har cirka 65–75 procent mindre klimatpåverkan jämfört med en icke-vegansk mexicanapaj med svensk nötfärs.

Pajerna får även sällskap av en vegopirog med färs på svenskodlade ärtor.

Piroger tillsammans med grönsaker

– Den här typen av innovationer bidrar till att underlätta för fler att välja det växtbaserade oftare och är viktiga för att vi ska nå klimatmålen. Varje vegansk måltid är en vinst för planeten och med våra nya goda färdigrätter gör vi det enklare än någonsin för konsumenter att välja växtbaserat till lunch, middag och mellanmål, säger Thomas Sjöberg, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Bowls och pizza

För ett par år sedan lanserade Anamma några pizzor i klassiska smaker. Vi gillar dem skarpt här hemma. Långt hellre en Anamma-pizza än en pizza från en pizzeria som inte har vegoalternativ. De är riktigt goda, kul att det nu kommer en ny smak; vegokebab. Det är en klassisk kebabpizza med extra allt men i vegansk tappning, ser fram emot att testa den!

Förpackning av Anamma Vegokebab

Utöver dess nyheter består det nya sortimentet av två varianter på frysta enportionsrätter; vegobolognese och vegochili. Rätterna är gjorda med Anamma vegofärs som kokas med i såsen. Vegobolognese ger cirka 80 procent lägre och vegochili cirka 75 procent lägre koldioxidutsläpp än motsvarande rätter med köttalternativ.

Har sagt det så många gånger förr men det tål att upprepas, med goda alternativ – för det förutsätter jag att dessa rätter kommer att vara med tanke på Anammas tidigare produkter – och större, mer lättillgängligt utbud av vegoprodukter blir det lättare att få fler att välja vego. En god sak för både hälsa, djur och klimat. Så väldigt bra! 

Är obeskrivligt nyfiken på pajerna, vilken nyhet längtar du mest efter att få smaka?

Förpackning av Anamma Vegochili

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: