Återlansering av omtyckt mjölkchoklad

Två stycken Karl Fazer Oat Choco

Mjölkchoklad i vegansk tappning här för att stanna. Nu har testlanseringen av Oat Choco utmynnat i en permanent sådan och kan hittas på chokladhyllan inom kort.

Det var för ett par år sedan som Fazer testlanserade den veganska möjlkchokladen Oat Choco. Syftet var att driva utvecklingen inom chokladkategorin och samtidigt bidra till nya insikter. 

Oat Choco-chokladen var en lyckad testlansering och är nu alltså tillbaka och denna gång i det ordinarie sortiment, veganska Karl Fazer Oat Choco. Den finns i de två smaker som vi såg vid testet, Oat Choco och Oat Choco Hasselnöt. De är gjorda på nordisk havre, helt växtbaserade och fria från palmolja.

–Vi vill ge konsumenter nya smakupplevelser och förlanserade för två år sedan en innovation inom chokladkategorin, Oat Choco. Konsumenterna visade då ett stort intresse och den begränsade upplagan sålde slut oväntat fort. Vi fick en mycket positiv respons på smaken som legat till grund för vidareutveckling av produkten. Vi är jätteglada att nu lansera Karl Fazer Oat Choco i två smaker, en produkt i tiden och vi hoppas att man kommer att tycka om den lika mycket som vi gör, säger Robert Engman, VP, Commercial Fazer Sweden.

Efterfrågan på växtbaserade produkter ökar i Sverige och enligt en marknadsundersökning som genomfördes förra året på uppdrag av Fazer skulle över hälften av svarspersonerna vilja äta mer växtbaserade produkter än vad de gör idag. Och lättare blir det ju att göra det om utbudet och tillgängligheten ökar.

Men det gäller ju även att smakerna är bra. Det har funnits några veganska sorters mjölkchoklad på marknaden och de har varit helt ok. Men för den som ska lockas till att sluta med de mejeribaserade varianterna med många olika smaker lär inte bli hänförda av endast dessa. Så det är mycket välkommet med nyheter i utbudet, hoppas verkligen de är goda! Missade att få tag på någon vid testet, så nu ser jag fram emot att smaka. Håller tummarna för att det är riktigt gott! Får se till att leta upp dessa i hyllan framöver, de kommer att finnas i butiker från och med mitten av maj.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: