Världens första rågdryck är här

En förpackning Alpro rågdryck med ett glas av den bredvid

Det växtbaserade produktutbudet inom mejeri har minst sagt exploderat senaste åren. Nu kommer ännu en nyhet och denna gång baserat på en för området helt ny gröda, råg.

Det är Alpro som lanserar den här drycken, den första i sitt slag på marknaden. Den produceras lokalt i Karlshamn i Blekinge med råg från Finland. Råg har en lång historia i svensk matkultur. Trots det har vi inte fått se några vegoinnovationer inom detta område utan först kommer en dryck på den här ingrediensen. 

Rågdrycken har en len och krämig smak och är framtagen för att passa i ett flertal matsammanhang – i kaffet, till gröten, i bakningen eller bara för att dricka direkt som den är.

– Idéen om en rågdryck föddes för länge sedan, men det har varit en process att ta fram den på det sätt vi vill och hitta de bästa råvarorna. Drycken ska vara len att dricka, lätt att använda i vardagen och bra för både hälsan och planeten. Det är med stolthet vi äntligen kan säga att den är här, säger Daniel Nobis, senior brand manager för Alpro i Norden.

Rågdrycken har en naturligt låg fetthalt, inget tillsatt socker och berikad med vitaminerna B2, B12 och D. En dryck som fungerar fint som källa för kalciumintag och den är även rik på fibrer.

Kul med nyheter, ska bli spännande att testa denna. Tidigare i år kom en baristadryck baserad på bondböna, så det ser onekligen ut som att det kommer allt fler intressanta alternativ på marknaden. För nog kan en gissa att det inte bara är mjölk dessa grödor passar för.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: