Way Out West lanserar egen korv

Korvförpackning med Way Out Wurst

Way Out West var tidigt ute gällande hållbarhet och har sedan 2012 varit en helt vegetarisk festival. Nu tar de ett stort vegokliv när de lanserar en helt egen korv.

Att Way Out West har varit drivande gällande vegoutbud på festivaler har bidragit till att många samarbeten har sett dagens ljus. Max lanserade en vegorestaurang där, området blev mjölkfritt och klimatet har fått stå i fokus. Bra grund för nya normer, och nu, tio år senare, firar festivalen genom att lansera en korv tillsammans med Peas of Heaven – Way Out Wurst.

–Vi är stolta över det stora steg vi tog 2012 när vi blev en vegetarisk festival. Det var kontroversiellt på den tiden. Men sedan dess har saker ändrats och fler och fler äter vego hela tiden. Way Out Wurst är ett sätt att fira att vi valde helt rätt väg redan för tio år sedan, säger Patrick Fredriksson, grundare av festivalen.

Korven är en helt vegansk, växtbaserad och glutenfri variant av den klassiska Bratwursten. Den är gjord tillsammans med Peas of Heaven som på blivit marknadsledare på färsk vego och är specialiserade på just korv.

Korven börjar säljas på utvalda 7-Eleven från och med den här veckan och till och med Way Out West i Göteborg 11–13 augusti. Självklart finns den till försäljning på plats i Slottskogen under festivalen. Korven går även att beställa på Peas of Heavens webbshop.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: