Enklaste tårtan i stan

För ett tag sedan bakade jag en prickig tårta inspirerat från boken Kalaskul tårtor. En annan tårta som testats är den som i boken går under namnet ”Snabbaste tårtan i stan”. Den är verkligen snabb och fånigt enkel, i alla fall om du har ingredienserna hemma. Ska du ställa dig och baka marängbottnar så tar det ju en stund, men om du har gjort det sedan innan så går det på några minuter att fixa denna.
 

Ingredienser:
4 st marängbottnar
2 dl jordgubbar
2 dl vispgrädde
vaniljsocker efter smak
valfria dekoreringsalternativ
 
Mixa jordgubbarna och vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Bred på 1 dl lemon curd på första bottnen. Bred på mixade jordgubbar på den andra och bred resterande lemon curd på den tredje. Täck sedan tårtan med grädden och dekorera.
 

Tänk på att servera tårtan direkt när den är klar så att inte bottnarna blir mjuka. Använd äggfria bottnar och mjölkfri grädde för hänsyn till veggosar, djur och natur. Och använd fantasin för dekorationen, som synes hade jag inte gjort det innan utan tog till den allra enklaste lösningen; strössel. Men färglatt blev det i alla fall.


Skillnaden från receptet i boken är att bokens recept var lite väl snålt tilltaget, jag har dubblat fyllningen, annars är det lika förutom att jag självfallet inte använt några animalier.
 
Enklare kan det knappast bli, men det finns ju fler enkla tårtor om man vill göra det lätt för sig, t.ex. långpannetårtor eller rulltårtstårta. Bara att slänga ihop snabbt och enkelt!

7 Comments on “Enklaste tårtan i stan

  1. Nåja, lite strössel bara. Garnering är inte min starka sida men ibland är det enkla det bästa. 😉

  2. Pingback: Kalaskul att baka med barnen | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: