Enkla tårtor för många

Tårtor är ett så tacksamt bakverk då det går att ändra och anpassa så mycket beroende på vad syftet är. Och dekoreras hur mycket och fint som helst om man kan och vill det.

Det är dock inget jag ägnar mig åt i någon större utsträckning då jag helt enkelt inte är så konstnärligt lagd och för länge sedan insett att mina tårtor aldrig kommer att tillhöra den för ögat bättre sorten. Men jag tänkte slå ett slag för en tåra som man kan göra på bara en kort stund, räcker till många och om man nu har talangen kan dekorera hur fint som helst och det är långpannetårtan.

Jag gjorde ett par varianter i helgen som båda borde falla under kategorin världens enklaste. Den ena var en klassisk gräddtårta med bär. Jag bakade två långpannebottnar, du har säkert något favoritrecept, annars funkar många sockerkaksrecept att göra i långpanna.


Gräddtårta i långpanna:
2 st bottnar
jordgubbssylt (el annan favoritsylt)
4 dl vispgrädde
bär till garnering

Bred ut sylt över första bottnen. Bre sedan ut ett lager grädde på undersidan av andra bottnen och lägg på den med gräddsidan mot sylten. Bre på resten av grädden ovanpå och på sidorna om du vill. Garnera med bär.

Sådär, sjukt enkelt men väldigt tacksamt. De allra flesta gillar ju grädde och bär!

Jag fick dessutom fenomenal hjälp med tårtan, slickavisparnajobbet är ett viktigt jobb som inte får glömmas. Det ska göras med precision!

Nougattårta:
2 st chokladbottnar (se recept här)
5 dl vispgrädde
300 g nougat

Vispa grädden luftigt. Smält 250 gram av nougaten och rör ner i grädden. Bre ut ett ordentligt lager på första bottnen. Lägg på den andra bottnen och lägg på resten av nougatgrädden. Spritsa t.ex .fint mönster el dyl. Riv över resterande nougat över tårtan.

Ställ in nougatgrädden i kylen en stund om den blivit för mjuk för att spritsa.

8 kommentarer på “Enkla tårtor för många

  1. Ja, nougattårtan är helt sjukt god! Jag skulle kunna äta upp det mesta med sked rakt ur bunken. 🙂 Men en klassiker som grädde och bär är inte heller så dumt. Choklad är oxå en som brukar slinka ner. Senast den jag gjorde med glasyr var ljuvlig. Dekorerade med godis, men det kan man såklart göra mer ”vuxet” om man vill. 😉 Här är den: http://vegoeco.blogspot.se/2012/08/kladdig-prick-tarta.html

  2. Pingback: Chokladtårtbotten i långpanna | Vego Eco

  3. Pingback: Enklaste tårtan i stan | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: