Tomatsoppa med pasta, mjölkfri

En skål med tomatsoppa toppad med pastasnäckor sedd uppifrån. Till höger en brödform med hårt bröd.

En av favoriträtterna här hemma är tomatsoppa och det finns det väl hur många recept på som helst. Vår variant är en mild och snäll soppa kryddad med nejlika.

Härligt att se barnen – och alla andra också för den delen – äta så mycket av denna soppa. En riktig klassiker som är lätt att göra stor sats av. Detta recept är lagom till ungefär fyra personer så bara att dubbla eller mer om ni är många och för att det ska räcka till lunch dagen därpå.

Ingredienser, 4 pers
ca 250 g pasta
1 gul lök
olja till stekning
2 msk mjöl
6 dl buljong
1 burk/förpackning krossade tomater
3 msk tomatpuré
5 nejlikor
salt och peppar
4 dl (havre)mjölk

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hacka löken och fräs den i lite olja i en soppkastrull. Strö över mjölet och rör runt. Häll över buljongen sakta och rör hela tiden. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och nejlikor. Låt soppan koka upp under omrörning och låt sedan sjuda några minuter.
Plocka upp nejlikorna och mixa soppan slät. Häll i mjölken, salta och peppra och värm soppan. Servera soppan toppad med pasta.

Tips! Byt gärna en del av mjölken till grädde.

3 kommentarer på “Tomatsoppa med pasta, mjölkfri

  1. Pingback: Soppkladdet | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 5 februari | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 28 maj | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: