Tomatsoppa med pasta, mjölkfri

En av favoriträtterna här hemma är tomatsoppa och det finns det väl hur många recept på som helst. Tänkte ändå dela med mig av hur vi brukar göra. En mild och snäll soppa, skulle för mer kryddig smak kunna kryddsättas lite mer men det är så här barnen gillar den bäst. Och det är en fröjd att se dem äta av denna! Till och med mina kräsna barn sätter i sig både två och tre skålar av den. Så även om den är lite snäll är den också väldigt god.

Detta recept är lagom till ungefär fyra personer.

ca 250 g pasta

1 gul lök

olja till stekning

2 msk mjöl
6 dl buljong
1 burk/förp krossade tomater
3 msk tomatpuré
4 dl (havre)mjölk
5 nejlikor
salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hacka löken och fräs den i lite olja i kastrullen. Strö över mjölet och rör runt. Häll över buljongen sakta och rör hela tiden. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, mjölk och nejlikor. Låt soppan koka upp under omrörning och låt sedan sjuda en stund.
Plocka upp nejlikorna och mixa soppan slät. Salta och peppra och värm på soppan igen om det behövs. Servera soppan toppad med pasta.

Hoppas ni gillar den. Kom gärna med andra kryddförslag. Byt gärna en del av mjölken till grädde!

One Comment on “Tomatsoppa med pasta, mjölkfri

  1. Pingback: Soppkladdet | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: