Filmtajm önskas

Biostolar

Kan ett barn som sover på natten ge tid för lite filmtittande? Förhoppningsvis är det möjligt, många filmer står på önskelistan.

För två veckor sedan så bestämde vi oss för att försöka få lillsnurpan, då 7,5 månader att sova på natten istället för att bara äta och härja runt med annat. Det har gått bra och har nu frigjort ett par timmar för mig innan jag ska gå och lägga mig. Jag tänkte mig att när det inträffar ska jag börja se film igen, en varje kväll. Så har det förstås inte blivit. De andra barnen tar ju sin tid, och den äldsta har vi även suttit och spelat spel med på kvällarna. Mycket trevligt, bättre nöje än att umgås med barnen finns ju knappast.

Men trots det måste erkännas att jag längtar efter att börja beta av lite i hyllan med alla osedda filmer. En (!) film har det i alla fall lyckats bli och utan att lägga energi på att välja så blev det bara den som stog närmast till hands. Det blev Robin Hood. Ja, vad ska man säga. Lycka över att få sitta och mysa i soffan, vilket inte hänt sedan innan bäbin kom. Men suck, kunde de inte gjort något bättre för alla miljoner de lagt på produktionen? Jag undrar till exempel hur det kommer sig att filmens Robin Hood såg ut att vara cirka 50 bast redan innan han kom tillbaka hem? Det är väl en småsak i sammanhanget, det fanns onekligen mycket mer att önska. Men jag väljer att inte göra det, orkar inte. Hoppas helt enkelt att jag snart hinner se något bättre.

Det gjorde jag för övrigt i förrgår då jag var på babybio på Bio Rio och såg den avsevärt mycket bättre I’m still here. Rädd att jag skulle bli besviken med tanke på hur mycket man hört och läst om den men den var verkligen bra! Extremt underhållande att se Joaquin Phoenix förvandling till nedgången och tilltuffsad wannabe-hip-hopare. Arbetsskadad som jag är så kunde jag inte göra annat än att fascineras av hela denna pr-grej som det blivit runt filmen tack vare hans ”förvandling” och tillkännagivande av att han skulle lägga av som skådis. Han och regissören, tillika svågern, Casey Affleck måste haft så vansinnigt roligt när de planderade allting. Jag önskar så innerligt att jag hade fått vara med!

Well, den filmen bör ni se om ni inte gjort det, även om det blir svårt på duk nu. Tror att visningen på Bio Rio var den sista, nu får ni se den hemma istället – men se till att göra det!

Så, det återstår att se när jag lyckas se en film nästa gång. Snart hoppas jag. De osedda filmerna i hyllan är en blandning av gammalt, nytt, bra och dåligt är jag rädd, men se dem ska jag. Eftersom jag besitter ett drag av beslutsångest när det gäller privata val så är det väl lika bra att bara ta en film i högen. Och vad gäller bio så blir det ju samma där, då är det SF eller Bio Rio som väljer åt mig, babybiorepertoaren är ju (tyvärr) något begränsad.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: