Somrig bakning, gräddtårta och frallor

Varför inte pigga upp sig med en somrig gräddtårta? En ägg- och mjölkfri sådan förstås.

Minstingen fyllde åtta månader i lördags och det måste en såklart fira med tårtkalas, det gör vi ju varje månadsdag. 🙂 Började morgonen med härliga, nybakta bovetefrallor. Väldigt enkla och goda. Jag föredrar kraftigare bröd men å andra sidan trevligt när barnen äter ordentligt och dessa gillar de. Frallorna är gjorda på krossat bovete och fick jäsa över natten, enkla och goda.


Världens enklaste tårta, en sommarklassiker i vinterslasket.


Marsankräm med banan på första lagret och mosade hallon och grädde på det andra. Tog lite för mycket hallon där, de räckte som synes knappt till garneringen. Smällar som en får ta… Får se vad det blir till 9-månadersdagen.

Lämna ett svar

%d