Ljuvlig nougattårta

Såg ett recept på bloggen Veganvrak (som tyvärr inte är så aktiv längre) som jag absolut ville testa. Jag har inte ätit choklad eller liknande sen jag var barn, men när jag såg receptet ville jag testa direkt, framför allt för min sons skull som är den i familjen utöver mig själv som gillar både att baka och att äta.

Jag gjorde enligt det här receptet men använde istället havremjölk till tårtbotten samt Carlshamns Luftig visp till fyllningen. Det blev toppen! Mycket gott! En väldigt kompakt tårtbotten dock, men fyllningen var verkligen ljuvlig.

Min hjälpreda vid baket.

Resultatet.

I morgon ska ovan nämnde son ha matsäck med sig och ville även ha fika med. Självklart ska han få det och när jag frågade vad han ville ta med sig svarade han Prinsesstårta eller Nougattårta. Ja, inte så lätt att packa ner i ryggan kanske, blir nog bullar istället gissar jag.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: