Banan- & chokladsmoothie, vitaminkick!

Som extra kvällsmål innan läggning så brukar det ofta bli smoothie. Jag gillar verkligen det valet för att det är ett så bra sätt att få i sig många vitaminer, proteiner och även fett som man behöver när man växer.

För en tid sen var vi hos dietist med min son, vilket jag berättade om här, och då var det just fett hon påminde om. När barnen är bäbisar tänker ju de flesta på det, men när de är större är det lätt att glömma. Och de flesta behöver nog inte tänka på det heller, men är man väldigt smal som mina söner är, så är det onekligen inte så dumt med lite extra. I smoothie tar jag alltid linfröolja för att de ska få i sig omega. Perfekt! ”Två flugor i en smäll!” Denna variant med banan är just nu favoriten.

Banan- & chokladsmoothie

Ingredienser banan- och chokladsmoothie (lagom till en vuxen eller två barn):
2,5 dl havremjölk
1 msk linfröolja
knappt 1 msk b-jäst
2 msk kakao
1 banan
0,5 tsk spirulina
lite agave, ca 0,5 msk

Mixa allt! Såklart kan man ta mer spirulina om man vill, men jag vill att det ska vara gott och gällande barnen så måste det ju vara det annars dricker de inte. Själv kan man ju tvinga i sig även om det inte är så gott, men knappast att jag får dem att göra det. Så detta är en balans som funkar, nyttigt men smakar ändå bra. Satsar istället på mer spirulina i blåbärssmoothie, där ”göms” det bättre plus att den brukar jag inte ha mjölk i och därmed bättre järnupptagningsförmåga med den kombinationen.

2 kommentarer på “Banan- & chokladsmoothie, vitaminkick!

  1. Pingback: Kanellängd eller bullängd? Gott är det i alla fall. | Vego Eco

  2. Pingback: Frukost med gröt, frallor och chailatte | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: