Djurvänlig app från Djurens Rätt, massor av smart info!

Djurens Rätt har lanserat en app som jag tycker alla borde ladda ner. Där finns lista över företag/märken som tagit avstånd från päls och vilka produkter som är icke djurtestade.

I appen finns också en lista över olika varumärken som producerar vegmat och vilka produkter som finns. Det anges också om de innehåller tex spår av mjölk. Detta är ju toppen! För min sons skull så kommer jag att ha stor nytta av förteckningen över godis. Jag har aldrig brytt mig om att kolla vad som är veg där eller inte eftersom jag inte äter godis över huvud taget men för andra gottegrisar är det onekligen verkligt bra.

Det jag saknar, som det vore toppen om den kunde kompletteras med, är om man kunde gå ett steg längre gällande de olika fabrikaten. Vissa märken är så vanliga att de finns i nästan alla matvarubutiker, men en del är desto svårare att få tag på som tex Wheaty vars korvar jag har svårt att få tag på. Goodstore har dem och det är där jag handlar mest, men alla har ju tyvärr inte möjlighet att göra det.

Som sagt så tycker jag alla borde ladda ner denna app. Framför allt köttisar snarare än veggisar, då veggisar säkert har rätt bra koll på detta redan. Ska man få en allergiker eller veggo på middag eller fika är det ju inte så dumt att kunna bjuda på något man vet att personen kan äta utan att bli sjuk. Så alla köttisar, ladda ner!

Tack Djurens Rätt för detta!

En kommentar på “Djurvänlig app från Djurens Rätt, massor av smart info!

  1. Pingback: Tillsatsfakta för bättre koll | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: